Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Stratégiai társasjátékok

Ha társasjátékokról van szó, a legtöbb embernek olyan fogalmak jutnak először eszébe, mint a logika, a fejtörő vagy a stratégia. Ez nem is véletlen, hiszen minden társasjátékhoz szükséges valamennyi stratégiai készség. Viszont ha úgy érzed, hogy a rövidebb partyjátékok után valami összetettebb társasban is kipróbálnád magad, vagy netán már feketeöves társasjátékos vagy, akkor a stratégiai társasjátékokat neked találták ki!

Készülj fel rá, hogy egy ilyen játékban a te és a játékostársaid döntése határozza meg a játék kimenetelét, a szerencse itt kevésbé játszik szerepet. Egy stratégiai társasjáték avagy Eurogame típusú társasjáték során a tervezésen, a változatos játékmechanikákon van a hangsúly, a tematika másodlagos, inkább a játékmenetet támogatja. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy stratégiai játéknak ne lehetne lebilincselő története. Sőt, vannak olyan történetvezérelt stratégiai játékok, melyekben egy erőteljes narratíva szövi át a játék menetét, ezáltal még inkább hozzá bilincselve a játékost a társashoz. Egy Legacy jellegű stratégiai játék például meghatározott számú játékalkalmakon keresztül vezet át egy történeten, amely során a játékosok döntései határozzák meg annak kimenetelét. 

A fentiek ismeretében úgy sejtem, már alig várod, hogy a legjobb stratégiai társasjátékok közt keresgélj. Ha még csak ismerkedsz ezekkel a játékokkal, akkor érdemes egy egyszerűbbel kezdeni, de ha már magabiztosan barangolsz a társasok világában, akkor bátran válassz egy egész estés élményt egy komolyabb gémer társas formájában. Bármit is keresel, a szűrők segítségével egyszerűen megtalálhatod azt a kooperatív vagy épp kompetitív játékot, ami biztosan sokszor az asztalra kerül majd egy-egy szabad estén.

Termék szűrés

Játékidő
Játékosszám
Nehézség
Ár
-
Rendezés: