Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Absztrakt társasjátékok

Szeretsz társasozni, de téged sosem ejt rabul egy szövevényes történet, és nem olvadsz el egy cuki figurától? Az a fajta játékos vagy, aki gondolatban már három mozdulattal előrébb jár és folyamatosan a lehetséges lépéseken töri a fejét? Ebben az esetben a legjobb helyen keresgélsz. Az absztrakt stratégiai játékok ugyanis olyan témától és történettől független játékok, melyek letisztult és átlátható szabályrendszerre épülnek és a játékosok logikai gondolkodását fejlesztik. 

Ezekben a játékokban minden szükséges információ rendelkezésre áll, a szerencse itt nem játszik szerepet, tehát a játék kimenetele teljes mértékben a játékosoktól függ. A játékelemek is egyszerűek és letisztultak, gyakran fából készülnek. 

Az ember természetéből fakadóan vonzódik a logikához, a rendszerhez, így nem véletlen, hogy legrégebbi játékok az absztrakt stratégiai kategóriába tartoznak, úgy mint a sakk, vagy a mahjong. Ugyanakkor ma már a modern társasjátékok palettája ebben a kategóriában is igen színes, válogathatsz az egyszerűbb, tematikát mellőző játékok közt (Quarto vagy Quoridor); de ha szereted a szép és színes játékelemeket (Azul, Calico), illetve a szigorú logika mellett elfér egy kis cselekmény is (Liget), akkor is megtalálhatod a neked való társasjátékot. 
Nézz körül az absztrakt stratégiai társasjátékaink közt, az eligazodásban segítségedre lesznek a szűrők is, melyekkel szűkítheted a találatok számát a játékosszám vagy az összetettség szerint is. 

Termék szűrés

Játékidő
Játékosszám
Nehézség
Ár
-
Rendezés: