Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
A Nyugati Királyság lovagjai: Koronák városa kiegészítő
7.190 Ft
Menny.:db

A Nyugati Királyság lovagjai: Koronák városa kiegészítő

7.190 Ft
Menny.:db
Kiadó: Reflexshop
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 16.
Gyarapítsd diplomáciai tudásod, hogy támogatást nyerj a közeli szövetségesektől.
FONTOS! Ez a kiegészítő csak az alapjátékkal együtt játszható. Jelöld be a négyzetet, ha ezt is a kosaradhoz szeretnéd adni!

Tulajdonságok

Eredeti cím Paladins of the West Kingdom: City of Crowns
Tervező S J Macdonald, Shem Phillips
Kiadó Garphill Games
Megjelenés éve 2021
Nyelv Magyar
Nehézség Gémer
Legjobb 2 fővel
Kategória Kiegészítő alapjátékhoz
Tematika Középkor
Játékmechanika Piac, Draftolás közös készletből, Szett gyűjtögetés, Munkáslehelyezés, Munkáslehelyezés különböző típusú munkásokkal

Leírás

A Nyugati királyság történetét szinte mindenki ismeri, ha máshogy nem, legalább hallomásból. Egy nagyszabású trilógiáról van szó, ami a nyugat-francia birodalom történelmének kardinális eseményeit járja körül, az államalapítástól a királyság megerősödésén át a hanyatlásnak induló korszakáig. Eme trilógia második fejezete a Lovagok, amiben a játékosok célja a saját városaik fejlesztése, gyarapítása, miközben megvédik az ország határait a támadó pogányoktól, és terjesztik az Úr igéjét. Éld át újra ezt a történetet, ám ezúttal a Koronák városa kiegészítővel, ami néhány új, aprónak tűnő elemmel egészen az alapjaiban képes megváltoztatni a játék korábbi menetét. A legszembeötlőbb változtatás a közös játéktérre és a saját játékostáblára csatlakozó új táblarészek. A közös téren lévő új táblarészhez új kártyák is tartoznak, ezek a seregszemle lapok, amik hasonlóan működnek, mint a királyi kegy kártyák (munkást raksz rá, cserébe jutalmat kapsz), viszont innen a munkások nem kerülnek le a forduló végén. Ez részben azért számít, mert nem lehet ezeket a kártyákat újra felhasználni ilyen módon, részben pedig azért, mert a játékostáblák kiegészítő részén lévő akcióval ezeket a seregszemle kártyákat, a rajtuk lévő munkással együtt be lehet gyűjteni. A másik újítás, a játékostáblák kiegészítésén lévő 2 új akcióhely, a seregszemle és a tárgyalás. Előbbivel már a korábban említett, új kártyákat lehet begyűjteni, amik extra győzelmi pontokat érnek a játék végén, utóbbival pedig egy szintén új paklival, a nemesek kártyáival lehet interakcióba lépni. A nemeseket pedig, akárcsak a városlakókat, vagy el tudjuk küldeni egy feladat végrehajtására (ehhez pedig az új diplomácia tulajdonságot fogjuk használni az erő, hit és befolyás hármasa helyett), ekkor egyszeri, azonnali bónuszt kapunk, de a kártyát el kell dobni a játékból, vagy, felbérelhetjük őket, és akkor a képességüket tartjuk meg a játék végéig. Lényegében tehát ezek az új változtatások, és ahogy írtuk fentebb, semmilyen új mechanika nem került a játékba, amit már ne használtunk volna korábban is, a kiegészítő csupán még tovább bővíti amúgy sem kevés lehetőségeink tárházát. A Koronák városa egy igazán frissítő, és a már amúgy is komplex játékot még tovább bővítő kiegészítő, ami nem hiányozhat egyetlen Lovagok rajongó polcáról sem. Te se habozz hát, a királyodnak szüksége van rád! Játékelemek: 1 diplomata 4 műhely 4 tulajdonság-jelölő (diplomácia) 30 tárgyaláskártya 16 lovagkártya 6 betolakodó-kártya 8 városlakókártya 4 szövetségeskártya 30 verbuváláskártya 2 tervkártya (az egyszemélyes játékhoz) 2 királyi parancs kártya 5 királyi kegy kártya 7 táblabővítmény (4 játékos / 2 központi / 1 mesterséges ellenfél) 6 kooperatív-kártya (Krónikák kiegészítőhöz)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.