Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ajánló: Ticket to Ride

Kinga
Ajánló: Ticket to Ride
Ahogy a könyvek vagy a filmek esetén is, úgy a társasjátékok közt is vannak nagy klasszikusok, amiket egyszerűen nem lehet megkerülni. De egy olyan örökzöldet, mint a Ticket to Ride sorozat nem is akarnánk megkerülni, hiszen az első játék 2004-es megjelenése óta újabb és újabb, a sorozathoz tartozó társasok ültettek és ültetnek a asztalhoz kicsiket és nagyokat. Érkezett már kiegészítő, újragondolt játék, térképcsomag, gyerekeknek szóló kiadás, sőt egyszerűsített “filler” verzió is. Most pedig megérkezett a sokak által régóta várt legacy játék is, ami egy teljesen új játék élménnyel kecsegtet. Így talán tényleg nem túlzás azt állítani, hogy ebben a sorozatban mindenki megtalálja a neki való játékot.

A kisebbeknek máskor nem kell jegyet váltani, de most érdemes

 

A Ticket to Ride: Az első utazás már 6 éves kortól játszható, és bár valóban a kisebbeknek szól, a szülők sem fognak unatkozni, mert tagadhatatlanul közvetíti a már ismert Ticket to Ride érzést. A játék során Európát utazzuk be és itt építjük ki a vasútvonalakat mozdony kártyák kijátszásával. A pontozás jóval egyszerűbb, a győzelmi feltétel egyértelmű: aki előbb teljesít hat menetjegyet, az megnyeri a játékot. A játék képi világa magával ragadó, az illusztrációnak köszönhetően az sem jelent hátrányt, ha a gyerkőc még nem tud olvasni. Sőt, a jelek felismerése és a logisztika megtervezése fejleszti is a kisebbek gondolkodását; mindezt játszva, közös családi élményként. Így ha a társasjátékok szeretete esetleg nem bizonyult örökletesnek, akkor a Ticket to Ride: Az első utazás a megoldás arra, hogy megfertőzzétek a család legkisebb tagjait ezzel a szenvedéllyel.

 

A családi jegy mindig kedvezőbb

 

A Ticket to Ride: Európa sokak kedvence a sorozat tagjai közül és ez egyáltalán nem véletlen. Bevallom, nálunk is ez a favorit. A Spiel des Jahres díjjal kitüntetett társasban Európát hálózzuk be vasútvonalakkal, mindezt egy autentikus térképen, csodaszép és színes mozdony kártyák segítségével. Ezt látva kedvem lenne felkapni a hátizsákom és nekivágni az útnak, természetesen csakis vonattal! Fontos a stratégia, a tervezés, és a többiek játékának megfigyelése, hiszen könnyedén kiszúrhatnak velünk, de ez persze fordítva is igaz. Teljesen meg tud változni a játék dinamikája attól függően, hogy hányan ülünk le mellé. Ha felborítaná a családi harmóniát a Ticket to Ride: Európa, talán egy közös utazás az egyik megépített, mesés útvonalon helyreállítja az egyensúlyt.

 

Ha valamikor megéri bérletet váltani, az most van

 

A Ticket to Ride: Legacy – A legendás nyugat társasjátékot már sokan vártuk és régóta. A játéksorozat megérett a legacy típusú játékra, még ha nem is sejtettük, hogy ezt miként lehet megvalósítani. A hatalmas doboz 12 játékot, tehát 12 egész estés élményt tartogat, és ajánlott mind a tizenkettőt ugyanazzal a társasággal végigjátszani. Az asztal képe rengeteg különlegességgel bővült: itt már kapunk pénzérméket, esemény kártyákat, képeslapokat; de a szabályok is változnak, illetve folyamatosan változhatnak a monumentális játék során. Anélkül, hogy bármilyen meglepetést elrontanánk, azt még elárulhatjuk, hogy a játékban a 19. századi Egyesült Államokban kell fejleszteni vasúti társaságunkat, természetesen új vasútvonalak építésével. Ha eddig nem tudtad eldönteni, hogy a hosszú, téli estéken vagy az ünnepek alatt melyik játék kerüljön az asztalra, akkor ne keresgélj tovább! A válasz az, hogy a Ticket to Ride: Legacy – A legendás nyugat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Ajánló Ticket to Ride