Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

7 Tök Jó Társasjáték Halloweenre

Kinga
2023. 10. 28. 20:00:00
7 Tök Jó Társasjáték Halloweenre

Úgy tartják, hogy halloween éjszakáján elbillen a természet egyensúlya, és a határ az evilág és a túlvilág közt elmosódik, átjárhatóvá válik. Mi több, az eredeti, kelta hagyomány szerint ezen az éjszakán a tündérek és más misztikus lények is előbújnak a rejtekükből.
Ugyanakkor ez lehetőséget ad a hősöknek is, hogy bizonyítsák rátermettségüket, és elűzzék az ártó szellemeket az élők földjéről. Ha kész a töklámpásod és felöltötted a szellemeket is elriasztó maskarádat, akkor már csak egy dologra van szükséged; egy igazi kalandra!

Az alábbiakban 7 olyan társasjátékot, illetve játékcsaládot hoztunk nektek, melyek közt biztosan találtok alkalomhoz illő szórakozást, akár a családdal, akár barátokkal töltitek Halloween estéjét.

Borzongás az egész családnak

A Mysterium mind a témájával, mind a grafikájával garantáltan elhozza a halloweeni hangulatot a nappalidba. A játék élvezetéhez nem árt ismerni a játékostársaid gondolkodásmódját, hisz egyikőtök egy szellem szerepébe bújva képkártyákkal igyekszik rávezetni a többieket arra, mi is történt vele. A többi játékos mi más is lehetne, mint médium, akiknek 7 kör áll a rendelkezésére ahhoz, hogy rájöjjön, ki, milyen eszközzel és pontosan hol végzett a szellemmel. A Mysterium egy kooperatív társasjáték, közös cél igazságot szolgáltatni a szellemnek, így bátran ajánljuk a családi asztalra.

Ha tetszik ez a játékmechanika, de nem vállalnátok egy egész estés játékot, akkor a Mysterium Park a nektek való választás, ugyanis ez a Mysterium egyszerűbb és rövidebb változata cirkuszi környezetben.

Ha pedig kisebb gyerkőcök is vannak a társaságban, akkor az idén megjelent, Spiel de Jahres díjjal kitüntetett Mysterium Kids lesz a játékotok, ahol KipKop kapitány szellemével együttműködve kell megtalálnotok az ő mesés kincseit.

 

Kicsiknek és nagyoknak

A gyerekek és kamaszok figyelmét sokszor kihívás lekötni, de erre jó megoldás lehet egy pörgős, evolúciós társásjáték.

A Zombie Kids: Evolúcióban vagány kamaszok bőrébe bújva kell kiűzni a zombikat a suliból.

A Zombie Teenz: Evolúcióban már nő a tét, hisz itt az ellátmányt kell biztonságba helyezni, mielőtt az élőholtak elözönlenék a várost. Mindkét játék evolúciós, tehát minél többet játszotok vele, annál több menő felszerelést vagy társat kaptok, de persze a kihívások is egyre nehezebbek lesznek. Mindehhez jár egy klassz menetlevél és számos boríték, ami újabb és újabb kalandokat rejt.

 

Ha szereted, ha megizzasztanak a szörnyek

Egy vérbeli hős nem riad vissza a szellemektől, még akkor sem, ha azok egy mozgó vonaton támadnak rá, ahonnan nincs más kiút, csak ha legyőzik őket. A Csavargódal a bátor hősök történetét meséli el, amit a játékosok alakítanak minden egyes döntéssel. A játék csodás elemei és hangulata biztosan hamar magával ragad. Emellett az első néhány kockadobás után megtapasztalod a döntéseid következményét, mert a Csavargódal egy igazi stratégiai játék, ami csak az arra érdemeseket jutalmazza.

 

Ha a TV-ben is csak a horrort falod

Mi történne, ha az általunk ismert világ és a másvilág, vagy ha úgy tetszik, egy másik dimenzió határai közt szabad lenne az átjárás? Ez a kérdés régóta foglalkoztatja az embert, írók, költők szentelték ennek figyelmüket; így nem csoda, hogy filmek és sorozatok ihletője is ez a kérdés. Igen, jól sejted, most a Stranger Things-ről, illetve inkább a sorozat által ihletett társasjátékokról ejtünk szót. Ha szereted a sorozatot, akkor a Stranger Things: Hellyel lefelé biztosan nem fog csalódást okozni, benne átélheted az első két évad cselekményét. Ez a kooperatív társasjáték finoman épít a szereplők jellemére és erősségeire, így te is a hawkins-i banda tagjának érezheted magad. Akciókártyák kijátszásával kell segítened Tizenegynek elmenekülni, illetve így veheted fel a harcot a rettenetekkel is.

Ha bejön ez a tematika, és szereted a titkos szerepes játékokat is, akkor a Stranger Things: Attack of the Mind Flayer című játékot ajánlanánk a figyelmedbe. Ebben a játékban a deduktív és a szociális képességeidre is szükség lesz ahhoz, hogy elkerüld, hogy az Elmenyúzó téged is megfertőzzön.

 

Felrobban - Feltámad - Újra felrobban

A Halloween a hagyományai ellenére nem a szomorkodás ünnepe, sokkal inkább a kalandé és a buliké. Ezért következzen 3 party játék attól függően, hogy épp mire is kapható a társaság.

Ha szoktatok társasozni a haverokkal, akkor biztosan előkerült már a Robbanó cicák az egyik alkalommal. Jó hírünk van, most megérkezett a közkedvelt játék két új verziója is, amiket bátran bedobhattok a halloweeni bulin: a Robbanó cicák - Zombicicák és a Robbanó cicák - Menny és pokol! Jól gondolod, a Zombicicák valóban visszatérhetnek a játékba, ha már felrobbantak, így nem dőlhetsz hátra nyugodtan, ha már kiesett egy társad. A Zombi cicák - Menny és Pokol játékban a két új cicus pedig elhozhatja akár a világ végét is. Te be mered vállalni?

 

Halloween - Halottak napja - Fiesta - Party

Ha nem szívesen szivatjátok egymást játék közben, akkor nektek ajánljuk a Fiesta de los Muertos című kooperatív, asszociációs játékot. A cél közös: hogy mindenki rájöjjön, hogy négy kör után a táblákon szereplő szavak melyik már nem élő híres emberre, karakterre utalnak. Vigyázzatok, az asszociációk messze tévedhetnek, de ha megfejtitek őket, megmenthetitek a holtak szellemét.

 

Pár baráttal, egy elhagyatott házban az erdő közepén

Vannak játékok, amikkel egy társaságban sem lehet melléfogni. A Fekete történetek nem igényel játékteret, vagy eszközöket, sem különleges tudást vagy tapasztalatot. Nyomozni viszont mindenki szeret, ezekhez a csavaros rejtélyekhez pedig nem kell más, csak egy kis agytorna. A közkedvelt sorozat immár 12 különböző paklit és játékélményt tartogat, és minden történet csak arra vár, hogy valaki elmesélje őket.

Tartalomhoz tartozó címkék: 7-es lista Halloween 2023